כשרות פיצוחים קלויים – אין מבטלין איסור לכתחילה

שאלה:

שלום-בקנית פיצוחים קלויים ודאי שלפני הקלייה היו מוצאים תולעים אבל אף אחד לא בודק לפני ההכנסה לתנור.אין כאן ביטול איסור לכתחילה?בברכה חנוך

תשובה:

שלום וברכה

מן הסתם פירות מתולעים ימצאו כאלו גם לאחר הקלייה ואין הבדל. מעבר לכך, כאשר יש ספק אם יש תולעים ויש קושי גדול לברור, לא נאמר דין זה של אין מבטלין איסור לכתחילה, ולכן התירו לרסק פירות שיש ספק אם יש בהם תולעים וקשה לבוררם.

מקורות:

ראה כאן שהרחבנו בזה על פי דברי התרומת הדשן.