כמה אחוזים מההכנסות מפרישים למעשר כספים?

שאלה:

כמה מעשר זה המובחר ביותר?מהי ההכלכה לגביי קיצבת.נכות האם יש לעשר?והאם יש,לעשר מקבלת.שכר דירה?ומהי הדרגה שהכי מומלץ.לתת את.המעשר האם למשפחה ניתן לתת.מעשר?

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין השיעור הוא עשירית מההכנסות – מעשר. יש מהדרים והגר"א מאוד הרבה בשבח מנהג זה, להפריש חומש מההכנסות. כל הכנסה מחוייבת במעשרות, קיצבאות שכר דירה וכו' אם יש עניים במשפחה אדרבה זו הצדקה הכי מהודרת, רק צריך לזכור, מעשרות ניתנים לעניים, לא סתם לידידים וקרובי משפחה, לא זה הענין…

אדם עני פטור מנתינת מעשר.

מקורות:

בס’ אהבת חסד למרן החפץ חיים פרק יט סעיף ג בהג”ה כתב, שדין חומש נלמד מהפסוק ‘עשר אעשרנו’, והוסיף, שמכאן משמע שיש ליתן פעמיים מעשר ולא חומש בבת אחת. ומביא שם שחומש מן הרווחים הוא כנגד תרומות ומעשרות, שתרומה היא אחד מחמישים וביחד עם שתי המעשרות הוא מעט יותר מחומש (20.62%). וראה עוד כאן בענין זה.