הפסק טהרה לפני שעברו ארבעה ימים כדי להספיק ביוץ

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני ספרדי ושואל לגבי טבילה עבור אשתי( אנו מנסים לבדוק את ימי הביוץ ע"י מכשיר ביוץ) ולא רוצים לפספס לכן אני שואל אם אפשר לכתחילה להקל ולעשות הפסק טהרה גם פחות מארבעה ימים במקרה שלא היה הוצאת זרע? ואם רפשר מקורות
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין להתיר לפחות מארבעה ימים. אמנם בפוסקים נחלקו בענין זה האם מועיל רחיצה פנימית חזקה להוציא שאריות זרע, ראה שו"ע ורמ"א סי' קצו סעי' יג, ומשום שיש שסברו שאנחנו לא בקיאים  די הורך ברחיצה זו. ולפי דעתי כל שכן שלא ניתן להיות בטוח שכלל לא יצא זרע, לפעמים בכמות מועטת מאוד לא מרגישים.

בכל מקרה חבל לטרוח כל כך הרבה, ניתן להסדיר את דחיית הביוץ בתרופות פשוטות מאוד כמו פרוגינובה ואחרות, תפנו לרופאת המשפחה, זה משהו מאוד פשוט ולא כדורים בעלי תופעות לואי וכדומה.

בהצלחה רבה ושתזכו במהרה לזרע של קיימא.