בילוי בפארק מים הפתוח בשבת

שאלה:

האם מותר ללכת לפארק מים שפיים או ימית 2000 שמחללי שבת? או שבגלל שבכל אופן יגיעו אז מותר

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהמקום בלאו הכי פתוח והשתתפות שלנו אינה מחזיקה את המקום אין בכך איסור. לכתחילה חובה עלינו לתמוך בשומרי שבת ובכך להרבות את המוטיבציה של בעלי עסקים לסגור בשבת, והרבה מעוררים על כך הרבנים ובעיתונות, אבל אין כאן איסור, אלא מטרה קדושה שכל המקיימה יזכה לכל הטוב.

ערב טוב.