שהחיינו על הולדת בת

שאלה:

בסד
שלום הרב !
מה מברכים על הולדת בת? ואם זו בת שניה?
שאלה נוספת האם צריך לעשות סעודה להולדת הבת?

תשובה:

שלום וברכה

על הולדת בת מברכים שהחיינו בפעם הראשונה שרואים אותה, ראה משנה ברורה בסי' רכג ס"ק ב. בדיעבד, גם אם לא בירך בפעם הראשונה מברך כל זמן שהשמחה בליבו. אמנם בני ספרד נהגו להמנע מברכה זו, ראה בן איש חי פרשת ראה וכף החיים סי' רכג סק"ו. לכן ספרדי יוכל לאכול פרי חדש ולברך עליו ולכוין גם על הבת.

אין חיוב לעשות סעודה אבל ספרדים נהגו בכך וקראו לסעודה זו זבד הבת.

מזל טוב ורוב נחת.