פיירקס זכוכית בשרי בתנור חלבי

שאלה:

שלום!
בישלנו בכלי זכוכית, בשרי, נקי, שאינו בן יומו עם תפו"א פרווה בתנור חלבי.
גם בתנור לא היה שימוש ב24 שעות האחרונות.
מה דין הכלי?
מה דין התפו"א?
מה דין הרשת ברזל שעליה הונח הכלי?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

מותר לאכול את התפוחי אדמה, אבל כיון שתמיד אנחנו חוששים שהתנור לא היה נקי ממש, יש להחמיר ולהכשיר את הפיירקס [התנור והרשת אין בהם בעיה כי הכלי היה נקי ואינו בן יומו]. ספרדי המיקל בענין זה להחשיב את הפיירקס ככל כלי זכוכית שאינם בולעים ולא צריכים הכשרה, יש לו על מה לסמוך כיון שלגבי התנור כאן הכל ספק, שמא היה מלוכלך ושמא יש זיעה בתנורים שלנו, וראה עוד כאן בענין כלים אלו.