משחק מוקצה שהוציאו ממנו את הבטריה

שאלה:

שלום כבוד הרב
האם שייך לומר מוקצה בדבר שכדי לעבוד צריך בטריה ובערב שבת אני מסיר את הבטריה ממנו?
תודה

תשובה:

שלום רב

גם לאחר שאתה מסיר את הבטריה, כל עוד זה כלי שמלאכתו לאיסור, שימושו הרגיל באופן האסור – דינו כמוקצה. מכשיר מקולקל שאתה מייחד אותו למשחק, כמו טלפון ישן, זה כבר תלוי במחלוקת, למנהג הספרדים יחוד למשחק אינו מפקיע ממוקצה, ולמנהג בני אשכנז זה מועיל, ראה שו"ע ורמ"א סי' שח סעי' מה.