השבת אבידה לאחר זמן רב

שאלה:

שלום לרב, אדם שמצא רמקול נייד ושכח ממנו חצי שנה מה לעשות? להשתמש או לתלות שלט?

תשובה:

שלום וברכה,

העובדה שעבר זמן לא מזכה את האבדה למוצא. ולכן על המוצא לתלות מודעה שמא עכשיו יצליח לאתר את המאבד.

והיה אם לא יאתר את המאבד, יכול לרשום לעצמו את סכום המציאה בפנקס שיעמוד לזמן רב, ולהשתמש במציאה לעצמו, ואם בעתיד יאתר את המאבד ישלם לו את שווי המציאה.

ברור שכל הנ"ל דוקא באבדה שיש בה סימן, אבל אם אין סימן באבדה אין חובת השבה כלל, והרי היא של מוצאה.

בהצלחה.