בני זוג שאינם נשואים – לגור ביחד מותר?

שאלה:

שלום לרב. שבוע טוב .שידכו לי בחורה גרושה ללא ילדים ומסורתית כאשר היא מעוניינת שנשכיר דירה לתקופה קצרה ונגור ביחד לראות איך אנחנו מסתדרים כיצד להגיב אני מרגיש שאני נימשך אליה מה הלאה?

תשובה:

חלילה וחס ידידי מלעשות כדבר הזה! גם אם תחיו בחדרים נפרדים וללא מגע של קירבה גופנית, הוא איסור יחוד גמור, ועוברים באיסור תורה בכל רגע ורגע! תעשו את הדרך הרגילה של פגישות צנועות וכשרות מחוץ לבית עד שתחשבו שאתם מתאימים, ואז תוכלו להנשא אם תבחרו בכך ותקיימו חיים טובים ומאושרים. ציבור שומרי המצוות נהנה מחיי נישואין מאושרים ובריאים הרבה יותר מהציבור החילוני, למרות שלא עשה "נסיונות קדם נישואין"… ואולי גם בגלל שלא עשה…

בשורות טובות.