בניית מרפסת מעל בניה של שכנים מהו הסכום שצריך להשתתף בהוצאות הבניה

שאלה:

שלום וברכה,

ברצוני לשאול שאלה

אנחנו רוצים להוציא מרפסת מעל בניה של שכנים, יש לנו מספר שאלות בנוגע לדרישה לתשלום על היציקה של השכנים .

הבניין שלנו מורכב מ6 דירים בחזית הבניין , 3 דירים בכל עמודה.

השכנים שהרחיבו הם: בקומה א' דייר אחד ובקומה ב' שני דיירים.

וכיוון והעיריה חייבה אותם בבניה בהינף אחד , והדייר השני שגר בקומה א' לא רצה לבנות , הם בנו לו מעטפת.

השאלה היא

1-      האם אנחנו צרכים להשתתף בעלות של בנית המעטפת, מאחר שאין לנו בזה שום הנאה כיון שיכולנו להוציא מרפסת על עמודים (בתאוריה)?

2-       אנחנו רוצים להדגיש שבניית המרפסת שלנו אינה חוקית ואין לה היתר בניה

3-      המעטפת שנבנתה אינה בעמודה שעליה אנחנו רוצים להוציא מרפסת

שאלה נוספת האם ההשתתפות ביציקה לצורך מרפסת היא השתתפות מלאה או רק בחצי מעלות היציקה ?

בכבוד רב ותודה רבה

תשובה

כיון שכל השלד צריך להבנות בבת אחת בהינף אחד כל הדייירים הנהנים מהשלד צריכים לשלם עבור כל השלד ואין הבדל באיזה צד בונים על כן כולם מתחלקים בשווה.

וכן אין הבדל אם אחד השכנים בונה עם אישור בניה או בלי אישור. כיון שרק בצורה זו היה אפשרות לבנות נהנים כולם מכל הבניה. ומתחלקים כולם בעלות הבניה.

לגבי השאלה כמה משלם הבונה מרפסת מעל גבי חדר יש בזה כמה שיטות על כן כדי שתלכו לדיין מוסכם שייעץ לכם.

דין נהנה מובא מהשקעה שחברו השקיע עיין חו"מ סימן רסד' ד'.

הרבנים המשיבים: הרב גבריאל לומברד  הרב אשר דזימיטרובסקי והרב אברהם בוטרמן