ביטול מקח ששולם עליהם דולרים המבטל קיבל יותר בשקלים

שאלה:

ביצעתי רכישה ממוחשבת של ספר קודש באנגלית. העברתי את הסכום הנדרש בדולרים להוצאה לאור אמריקאית. לאחר ששילמתי התברר לי שאין באפשרותי לקרוא את ספר הקודש במחשב אלא רק באייפון ולי יש טלפון כשר ולכן הודעתי על ביטול הקניה. החזירו לי את כל הסכום.

הבעיה: קיבלתי 0.11 שח יותר ממה ששילמתי עקב הבדלי שער הדולר בקניה ובהחזרה.

השאלה שלי: האם יש כאן בעיית ריבית?

תודה רבה!

תשובה

שילמתה דולרים הרי הלוותה להוצאה לאור דולרים החוב שלהם הוא בדולרים הרי דינו כמלוה סאה בסאה שמבואר בשו"ע יורה דעה קסב' סעיף ב' אם יש ללוה מאותו המין מותר. אם יש להוצאה לאור של הספר דולר אחד מותר להלות להם דולרים ומותר להם להחזיר את החוב לפי ערך הדולר. ועל כן מותר לך לקבל את התוספת 0.11 שקל.

הרבנים המשיבים: הרב גבריאל לומברד  הרב אשר דזימיטרובסקי והרב אברהם בוטרמן