מיניקת אחר כ"ד חדש אם חייבת בג' צומות

שאלה:

האם אשה שמיניקה אחר כ"ד חדש חייבת בתענית ג' צומות, או כיון שסו"ט היא מיניקה יש לפוטרה.

תשובה:

שלום רב,

אין היא נחשבת למינקת שפטורה מלצום. לאחר כ”ד חודש כבר אין את הטעם של אבריה מתפרקים, ועצם העובדה שהיא מניקה אינה פוטרת אותה מלצום משום שהיא יכולה להפסיק להניק, התינוק כבר לא צריך את ההנקה כלל. ראה בשו”ת אור לציון ח”ג עמוד רלט שכתב שאפילו אם התינוק אינו זקוק להנקה בתוך כ”ד חודש אינה נחשבת לינקת והיא צריכה לצום.

לגבי אישה שסיימה להניק לפני כ”ד חודש, המהרש”ם דעתו שאינה צריכה לצום משום שאבריה מתפרקים, אולם המנהג היום הוא לא כדעת המהרש”ם והיא צריכה לצום, וכך דעת הפוסקים.