ייחוד עם גוי

שאלה:

בס"ד
שלום הרב יש לי מספר שאלות בנוגע לנכרי.
1) האם מותר להתייחד עם גוי?
2) יש ספר גוי שמסתובב בקהילה ובא לביתם של האנשים לספר אותם. ולפעמים רק הגוי והמסופר נמצאים בבית. האם מותר ? ובכלל האם מותר להסתפר על ידי גוי (כמובן כשהוא שומר על כללי ההלכה). אני זוכר שקראתי פעם שמא הגוי יהרוג אותך אסור. אשמח לדעת על שני העניינים. תודה

תשובה:

שלום וברכה

אכן, חז"ל אסרו להתייחד עם גוי שמא יהרגנו כמובא בשו"ע סי' קנג סעי' ב. יש שדנו לומר שבזמנינו שהמלכות מקפידה מאוד עם הרוצחים אין חשש ואולי לא נוהג דין זה, אבל אין מקור ברור לקולא זו בפוסקים [ראה פעמי יעקב חלק עה עו מאמרו של הרב פישל בידרמן שדן בזה]. מקור לכך מעצם האיסור להסתפר על ידי גוי, שכתב הרמב"ם שאיסור זה אינו נוהג באדם חשוב שאין חשש שיהרוג אותו כי הגוי מתיירא שיענש על כך. ראה רמב"ם שמירת הגוף והנפש פרק יב הלכה יא. לכן למעשה עדיף להמנע מייחוד איתו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אז לעניין ייחוד אף לא התספורת עדיף להימנע. אך לעניין תספורת לא הבנתי הרמבם כותב באדם חשוב . מה נקרא אדם חשוב? במקרה שלי שאיני אדם חשוב האם יהיה מותר להסתפר אצלו?