הפסק טהרה בבדיקות רצופות ללא שהות ביניהן

שאלה:

1.לשיטת הספרדים האם החזן צריך לכרוע באמירת מודים בחזרה? באיזה אופן?
2. אישה עשתה הפסק בטהרה ובניסיון הראשון העד היה עם סימני דם ממש. בניסיון השלישי העד יצא נקי. האם יכולה להתחיל ב7 נקיים?

תשובה:

שלום וברכה

א. החזן כורע במודים בדיוק כפי שעושה בתפילת הלחש, אין כל הבדל מבחינתו בין התפילה בלחש לחזרה.

ב. אם היה הפסקה של כמה דקות בין הבדיקות זה בסדר גמור. אם הן נעשו ברציפות בזו אחר זו, ראוי לחכות ולעשות שוב מחר.

מקורות:

ב. בענין זה יש דעות חלוקות, למעשה, לכתחילה המהודר ביותר להמתין כרבע שעה, אבל כשאין זמן די אפילו בהמתנת שתי דק’, ראה שו”ת מהרי”ל דיסקין ח”א סי’ כב, אגרות משה יו”ד ח”ב סי’ עא, ופתחי מגדים פרק יא סעיף ה. וראה מראה כהן פרק ד בשם הגרי”ש אלישיב שאין להקל בפחות מחמש דק’. אף שבשם הגרי”ש אלישיב הביאו שם שדי בשתי דק’. לגבי דיעבד שלא המתינו כלל יש דעות בין הפוסקים והמיקל יש לו על מה לסמוך, אבל נהגו להחמיר אלא אם כן הוא שעת הדחק מאיזו סיבה שאז יש לעשות שאלת חכם.