שאלה:
שלום רב , מה מברכים על שניצל אפוי שהפירורי לחם באים לתת טעם ? אם פירורי לחם הם העיקר לכאורה המוציא וברכת המזון
תודה
תשובה:
שלום וברכה
אין כל הבדל לענין זה בין אפייה לטיגון. הסיבה לכך שמברכים על שניצל שהכל, אף שכלל הוא בידינו שכל שיש בו מחמשת המינים ברכתו מזונות אף כשהם המיעוט, היא משום שהציפוי לא בא כחלק מעיקר המאכל אלא רק כדי לתבל את המאכל, וסברא זו שייכת גם באפייה כמו בטיגון. במקרה שאכן זה בא לעיקר מאכל הברכה משתנה, אבל למעשה זה לא כך.
אם בשבילי זה באמת העיקר במאכל , האם יש חילוק בין טיגון לאפייה ?
תודה רבה !
תפריד ותעשה שתי ברכות, מזונות על המעטה ושהכל על השניצל ואין הבדל מטוגן או אפוי.
ברכת הפירורים היא המוציא לכאורה ומדוע אחרי האפייה ברכת המעטפת תהיה מזונות ?
תודה רבה
כיון שזה מעורב בביצה ושמן ועוד.
השאר תגובה