תוספת תשלום לוועד הבית לשכן שמחזיק גן פרטי בביתו

שאלה:

מטפלת או מי שיש לה גן בבנין מגורים, האם היא צריכה לשלם יותר לועד הבית בגלל צריכת יתר של המעלית (חשמל תחזוקה)? אם כן, איך מחשבים את זה? האם יש כלל בזה איך לחשב?

תשובה:

שלום וברכה,

גם באופנים שמותר לשכן לפתוח גן פרטי או מטפלת בבית, ברור שאם העסק גורם לצריכת יתר או לכלוך בחדר מדרגות, שעליו לשלם יותר לוועד הבית. כן ראיתי שמביאים בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל.

יש לראות כמה עולה חשבון מעלית כשיש את הגן בבית השכן, וכמה עולה בחודש שהגן לא פועל ואת ההפרש ישלם.

בהצלחה.