עושר השמור לבעליו לרעתו

שאלה:

ועוד דבר קטן " כול מאן דעביד רחמנא לטב עביד" שהכול לטובה וזו האמת אים כן מה הכוונה "יש עושר שמור לבעליו לרעתו" שלכאורה חס ושלום העושר שיש לו זה לו לטובה זה לרעה אז איך הכול לטובה? מנסה להבין תפשט

תשובה:

שלום וברכה

כל עונש שיש בעולם שהוא בעיני בשר נחשב "רעה" הוא בעצם לטובת האדם, לכפר לו על חטאיו וכו'. עושר השמור לבעליו לרעתו אין הכוונה שיש כאן משהו רע היורד מלמעלה חלילה, אלא שלא תחשוב שעושר הוא תמיד שכר על מעשים טובים, לפעמים הוא עונש על מעשים רעים… גם זה טוב, אבל עונש…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ומה שכתוב בפסוק: וּמְשַׁלֵּ֧ם לְשֹׂנְאָ֛יו אֶל-פָּנָ֖יו לְהַאֲבִיד֑וֹ לֹ֤א יְאַחֵר֙ לְשֹׂ֣נְא֔וֹ אֶל-פָּנָ֖יו יְשַׁלֶּם-לֽוֹ: