לקחת לבית את הארוחה מהעבודה

שאלה:

עובד כמשגיח כשרות בצבא,ויש לי גישה למקררים ולמחסנים וכן הנני יכול לאכול מהם בצורה חופשית.האם מותר לקחת לבית מוצרי חלב או מוצרים סגורים כשלא אכלתי ארוחה בבסיס?

תשובה:

שלום וברכה,

אם במסגרת עבודתך יש לך זכות לאכול ארוחות על חשבון העבודה, מותר לך לקחת את הארוחה לביתך, ואתה אף יכול להאכיל את האוכל לבני ביתך. אך כמות של ארוחה ולא יותר.

בהצלחה.

מקורות:

תנאי של הטבות שהתנו במסגרת העבודה, נחשב לזכאות ממונית, ויכול העובד לקחתם לעצמו ולעשות בהם כרצונו, וכדברי הגמרא בב"מ דף צב ע"ב, שאם הפועל אוכל משלו יכול לתת את האוכל לאשתו ובניו.

וראה בהרחבה בעלון המפשט גליון מספר 29 לגבי עובד שהלך ברגל ורוצה את דמי הנסיעות לעצמו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כן, אם במידה ויש לך זכות לאכול מטעם העבודה הרי האוכל כשכר העבודה ואת יכול לקחת ארוחה לביתך אם אתה מחליט לא לאכול בעבודה.