חיוב בן נח בגזל היום במדינתם

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: כאשר אמור שבני נח שגונב חייב מיתה, בודאי שבא"י בזמן סנהדרין כן הדין, אבל האם ה"ה גבי דיני שמים? שהרי אצל מדינתם כהיום מי שגונב רק חייב לשלם וייאסר בבית הסוהר. מ"מ אפילו נצטוו דינים להם אין כח לעקור דבר מן התורה ולהעמיד דינים נגד תורה.

אשמח לקבל חוות דעת על זה
ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה,

גוי שגזל או שעבר על כל מצווה משבע מצוות שלהם חייב מיתת סייף.

הגויים מצווים על הדינים – לדעת הרמב"ם (הלכות מלכים פ"ט הלכה יד) חייבים להעמיד בתי דינים שידונו בשבע מצוות בני נח. והרמב"ן בפרשת וישלח [הובא בכס"מ שם] חולק וסובר אל רק לדון על שבע מצוות, אלא על כל דיני המסחר שומרים מקח וממכר וכו' חייבים לדון. אבל הדינים צריכים להיות לפי שכלם ולא לפי חוקי התורה.

בהצלחה.