ארון קודש בחדר בתוך מסעדה

שאלה:

שלום!
יש לנו בית תפילה בתוך מסעדה( בשבתות וחגים) ויש ארון קודש בחדר נפרד בלי דלת האם יש בעיה בזה או שחייבים דלת נוספת בשביל להפריד מכל מיני סיבות כגון ילד פחות שלוש או שאישה בעת נידתה שנכנסים למסעדה בימים רגילים או שדי בכך בארון הקודש שזה מפריד מהם?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהארון קודש נמצא בחדר נפרד אין חשש, אבל יש להקפיד שלא ישבו לאכול בחדר התפילה, יש הרבה כללים בענין זה [הפניית גב ועוד] ולא מתאים שם שחוק וקלות ראש וסעודות שאינן של מצוה, אף שמן הסתם אין שם קדושת בית כנסת ממש.