האם עלי לעבור בדיקה פולשנית שיקרע את קרום הבתולים?

שאלה:

שלום, יש לי חשד לאנדומטריוזיס (כאבי ווסת קשים), כדי לאבחן את הבעיה בודאות צריך לעשות בדיקה שתקרע את קרום הבתולין, אני רווקה בת 24. לאחותי גם יש את הבעיה (ציסטה שחלתית ועברה כריתת ציסטה) והיא הגיעה לדרגה 4 שהיא הכי גבוהה ומטפלת כרגע בטיפולי פוריות. (יש לציין שיש לה עוד הרבה נגעים ציסטיים והידבקויות ונגרם נזק בלתי הפיך בגלל שאובחנה מאוחר) כדאי לאבחן את הבעיה מהר כדי לא להגיע למצבים גרועים, ואני לא יודעת באיזה דרגה אני נמצאת. בכל אופן בגלל שסירבתי לעשות את הבדיקה הפולשנית, הרופא המליץ לי על חצי שנה גלולות למניעת הריון (כדי לא לקבל ווסת )וכדי שלאחר החצי שנה יופחתו הכאבים. האם עליי לעשות את הבדיקה ? אין לי חתונה בקרוב. מה יהיה עליי להגיד כאשר אהיה לקראת נישואין במידה ויותר לי לעשות את הבדיקה?

תשובה:

שלום רב,

ראשית את יכולה לעשות את בדיקה הפולשנית עכשיו. אין בזה בעיה ולא צריך לספר דבר בענין זה. אם יתברר שיש לך בעיה להרות באופן טבעי, אני חושב שמן הראוי לספר ואולי גם חייבים לספר, מן הסתם יהיו רבים שעובדה זו תא תרתיע אותם, ישנם רבים מאד שיולדים רק לאחר טיפולי פוריות, אבל לא לספר לבן הזוג לעתיד זה עוול גדול שירגיש מאד נבגד כשידעו על כך מראש ולא סיפרו את זה. בנוסף, מעבר להמלצה, אני גם סבור שחייבים לספר עובדה זו. אולם כאשר זה רק לאחר שתאובחני כאישה שקשה לה להרות באופן טבעי.

הרבה הצלחה