עובד ביקב שקונה יין בזול האם מותר לו לקבל רווחים

שאלה:

ערב טוב.

אני עובד ביקב ואני זכאי לרכוש יינות במחיר מוזל מאוד,יש מכרים המבקשים ממני לרכוש להם יין במחיר מוזל,האם עלי להודיע להם את המחיר שאני מקבל? או שאני יכול לדרוש מהם קצת יותר בלי לפרט להם את המחיר ה"אמיתי"?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה קונה כמות לביתך, ואח"כ מבקשים חברים ממך, אתה יכול למכור להם באיזה מחיר שתרצה. שנחשב שאתה מוכר להם משלך. אם לא קנית לעצמך, אלא אתה נשלח על ידי חברים לקנות עבורם, ההנחה הינה לחברים בלבד, ואינך יכול להינות מההנחה ולקחת חלק מהכסף לעצמך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קפג סעיף ט גבי אדם ששלח שליח שיפרע לו חובותיו בסך חמישים, והשליח התפשר ושילם עשרים וחמש, שהמותר למשלח. וכתב שם הש"ך ס"ק יז שה"ה אם שלחו עם משכונות ללוות מהגוי בריבית, והשליח טרח והצליח ללוות בריבית מועטת, שהרווח למשלח. וראה עוד ש"ך שם ס"ק טו שאם הבריח את המכס ופטר את חברו מתשלום המכס, שהרווח למשלח, ולשליח יש דמי טרחה בלבד