כתבו בכתובה אילנא במקום אילנה

שאלה:

שלום וברכה. אשה הנקראת בשם אילנה וכך רגילה לכתוב את שמה וכך שמה בתעודת לידה ובתעודת זהות ובזמן נישואיה כתב הרב את שמה אילנא עם האות א. האם צריכים כתובה חדשה אל לא נודה מאוד על תשובה מהירה ומפורטת כל טוב

תשובה:

שלום רב,

הכתובה הזו בעייתית. אילנה זה שם עברי ויש לכתוב את זה בה' אילנה בפרט שהיא גם כמובן חותמת כך. יחד עם זה קשה לומר שזה פסול בפרט שמן הסתם גם כתבו שם משפחה בכתובה. וניתן לזהות במי מדובר. בגט כתיבה כזו ודאי היתה מצריכה גט חדש למרות שהאתיות המתחלפות כמו א' וה' זה קל יותר. לכן, אם אפשר לעשות כתובה חדשה ודאי עדיף.