שלום בית בין זוגות צעירים

שאלה:

ב"ה
שמענו בשנים האחרונות על מקרים רבים של גירושים בזוגות שומרים תורה ומצוות.
כנראה שהיום רבים באים לחתונה ללא הכנה מספקת נפשית השקפתית כלכלית וכו'.
האם הרבנים יכולים פעול בנושא כדי לעשות פעולות לחיזוק שלום בית בקרב הזוגות הצעירים בעיקר בשנה הראשונה.?

האם זה בסדר שרב שומר את הכתובה והכתובה לא נמצאת אצל האשה?

תשובה:

שלום וברכה

אכן יש תופעה היום מתרחבת קצת יותר מבעבר של גירושין, אינני בטוח מה הסיבה, אם זה חוסר הכנה, או נהנתנות של הדור שיש לו פחות רצון ונכונות להשקיע ולהתמודד, עכ"פ ענין זה קשור לגורמי החינוך ולא לנו כבית הוראה, ושמעתי שיש ישיבות שכבר העמידו אנשים מיוחדים שיעסקו בחינוך לענין זה.

אין כל בעיה לשמור את הכתובה אצל הרב אם אכן הוא שומר אותה… אם רב יחזיק עשרות כתובות בביתו אינני יודע אם הן תשמרנה.