שכר נהג והציע הנוסע מחיר גבוה ומתחרט הנוסע

שאלה:

אדם שכר נהג על מנת שיקח אותו למקום פלוני שם הוא עשוי לחתום על עיסקה שיש בה רווח נאה מאוד ועקב כך הבטיח לנהג סכום גבוה מאוד אחר שהגיעו התברר שהעיסקה בוטלה וכעת איננו רוצה לשלם והנהג טוען אתה לא התנית עימי אלא פשוט ביקשת והצעת מחיר מופרז עם מי הדין.

תשובה:

שלום וברכה,

הדין עם הנהג, ועל הנוסע לשלם את המחיר הגבוה שקצץ עימו בתחילה.

בהצלחה.

מקורות:

בשכירות נהג מונית אין אונאה – כדין פועל שאין לו אונאה – ראה שו"ע חו"מ סימן רכז סעיף לג. וראה סמ"ע שם ס"ק נט שמבאר שפועל שחייב לעשות פעולתו עכשיו נחשב לפועל ואין לו אונאה. ולכן נהג שנשכר לזמן מסוים דוקא, דינו כפועל שאין לו אונאה.

וגם איסור אונאה אין כאן, כיון שהנוסע הגיש מחיר גבוה, ולא הנהג הטעה.

[ואפילו במטלטלים נראה שאם הקונה יודע את המחיר והציע מעצמו מחיר גבוה חייב לשלם את המחיר הגבוה, ולא יכול לטעון משטה. ואל תקשה ממעבורת סימן רסד סעף ד ואכמ"ל.]