מחלוקת על תקינות מוצר יד שניה

שאלה:

רכשתי מכשיר חשמלי לאוטו ממפרק רכבים יד שניה. כשחיברתי אותו לרכב נשרפו פיוזים, הגנרטור הפסיק לעבוד, המנוע התחמם והאוטו היה צריך טיפול מיידי במוסך. המוכר טוען שהמוצר היה תקין לחלוטין והאוטו שלי קלקל אותו, אני טוענת שהמוצר קלקל לי את האוטו שהיה תקין לחלוטין. אני רוצה את הכסף חזרה. מי צודק?

תשובה:

שלום וברכה,

כלל בידינו "המוציא מחברו עליו הראיה" ולכן אם שילמת לו על המקח נטל ההוכחה עלייך. ולכן רק אם תביאי הוכחה משני בעלי מקצוע  – מוסכניק'ים – שיאתרו בבירור שהמכשיר החשמלי הוא שהיה פגום, תוכלי להוציא את הכסף מידו.

בהצלחה.