למסור למשטרה אדם שהיכה

שאלה:

מה הדין, בחוץ לארץ יש בית כנסת ספרדי, אדם כבן 70 זרק מילים לעבר אדם ״ למה אתה תמיד כועס… אם היית בארץ היו נותנים לך מכות … ״ אותו אדם בן 40 בערך קם לעברו והביא לו מכות , האדם בן ה 70 הובל לבית חולים ונשברה לו היד … והשני ברח.
האם מותר לבן ה70 להזמין לו משטרה … ולעצור אותו.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר למוכה לפנות למשטרה. כל תביעה פלילית היות ואין תוקף לבית דין לדון בו, מותר לפנות למשטרה. אם אח"כ תוגש גם תביעה אזרחית והנתבע ידרוש לדון על הפיצוי בב"ד – אז יצטרכו הצדדים לדון בב"ד.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המשך שאלה:
    תודה רבה על התשובה, האם הדין הוא כך אפילו שידוע שהמשטרה תקח את אותו אדם למעצר, ובכך ירשם בתיק פלילי על כך , וזה יגרום לו השלכות עתידיות …
    ואולי אפילו יחזירו אותו למדינתו בעקבות שאין לו אישורים להיות באותה מדינה?