להודיע למנהל שהסיסמא של הכספת נודעה לרבים

שאלה:

ערב טוב
במפעל שבו אני עובד, יש למנהל כספת למסמכים רגישים, הנעולה ע"י סיסמא. ראיתי שאחד העובדים נכנס לחדר המנהל, ופתח אותה (איני יודע איך גילה את הסיסמא, ברור שלא נמסרה לו ע"י המנהל).
האם אני צריך או אולי אף חייב להודיע למנהל על כך?

תשובה:

שלום וברכה,

אם המנהל מקפיד על הסיסמא הרי שגילוי הסיסמא נחשב לנזק עבורו, ולכן מצווה להודיעו על כך שהסיסמא ידועה לאחרים. חובת ההודעה נכללת במצוות השבת אבדה.

בהצלחה.

מקורות:

בקצות סימן כח ס"ק ג. ובנתיבות שם ס"ק א מבואר שגם במקרה שאין מצווה על העד להעיד בב"ד, אולם עליו להודיע על כך משום מצוות השבת אבדה. ולכן כל הפסד שיש לאחר, מצווה להודיע לחבר.