כף בשרית חמה שנגעה בחלב

שאלה:

מה הדין של כף בשרית שהיתה בתוך פירה חם ואחר כך הונחה בצלחת עם שאריות של אוכל חלבי ונגעה בשאריות האוכל והמאכל החלבי קר

תשובה:

שלום וברכה

כיון שלא מדובר בפירה שהיה על האש ממש, אני מניח שלא מדובר בחום שהיד סולדת בו, וכיון שניתן גם להגדיר את הכף ככלי שלישי מן הסתם [יש סיר בו בישלו את התפוחי אדמה, ואחר כך ריסקו והגישו בתוך קערה ורק לשם הכניסו את הכף], יש להקל.