השבת גזל על שימוש בכרטיס של אדם אחר – נציגת החברה טענה שאין בעיה

שאלה:

שלום לרב.
בעבר הייתי משתמש בכרטיס מועדון של ההורים שלי בקנייה באחת מרשתות המזון. לאחרונה הבנתי שזה לא תקין לפעול כך היות ויתכן שזה גזל. בדקתי בתקנון של הכרטיס מועדון ואכן רשום שהוא לשימוש אישי. התקשרתי אל השירות של כרטיס המועדון של אותה חברת המזון על מנת לשאול אם אכן זה גזל ואיך אוכל להשיב הגזלה. שאלתי את הנציגה אם יכולתי להשתמש בכרטיס של הורי והיא טענה שכן (עוד הגדילה לומר שמספיק שאתן תעודת זהות שלהם בקופה). שאלתי שוב אם אולי יש בעיה שגזלתי מהם והיא טענה שלא. היא אמרה שהכרטיס מועדון הוא חינם והציעה לי לעשות (אולי בגלל זה לא באמת מקפידים?)
הכרטיס נותן נקודות על כל קנייה לבעל הכרטיס והנחה של מבצעים לקונה. (אולי לחברה אין בעיה כל עוד שרוכשים מוצרים מהם?)
האם את ההשתדלות שלי עשיתי? באמת שאין לי בעיה לשלם אם אכן היה גזל. אציין שהנציגה הייתה נשמעת בטוחה מאוד בתשובתה. תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

בשאלות שכיחות מסוג כזה של שימוש בכרטיס, ניתנת רשות לנציגת שרות להחליט. ולכן אם פסקה לך שהדבר אפשרי – אתה יכול לסמוך על דבריה. בפרט במקרה שלך שהשתמשת בכרטיס של ההורים שזה נחשב לשימוש אישי – אבא ואמא ובני הבית נחשב לשימוש אחד.

בהצלחה.