תולעת קטנה שלא נראית בעין – אסורה באכילה?

שאלה:

שלום וברכה
אחדרשה"ט
רציתי לדעת איזה גודל חרק אסור באכילה (יש מצב שחרק קטן שלא נראה בעין לא מיומנת, או קטן שצריך זכוכית מגדלת מיוחדת כדי לראות את החרקים, אין חוששים עליו)
אשמח לדעת עם יש חולקים בנושא תודה

תשובה:

שלום וברכה

חרק שלא נראה לעין אינו אסור. אבל יש לשים לב מה הכוונה "אינו נראה לעין"… כמעט כל חרק, אפילו קטן מאוד בגודל של מילימטר, אם תניח אותו על משטח לבן תוכל לראותו בעין, הבעיה עם ירקות העלים למשל, שיש הרבה מאוד קפלים שבהם מסתתרים חרקים, או בגבעול, ויש גם הרבה חרקים שהם בצבע העלה או דומים לו, או אפילו שחורים שנראים מרחוק כמו גרגיר אבק… זה שאתה לא מומחה להבחין מה אתה רואה או שהרקע לא מתאים, אינו מתיר את אכילתו של החרק. ענין זה פשוט מאוד בסברא ואין בו חולק, והוא מצריך גידול מיוחד לירקות עלים, אדם לא מקצועי אינו יכול לנקות ירקות אלו, ובעלים קטנים אין כל דרך לנקות. האקריות של התותים למשל הן אדומות…