לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שקדים מועילים לזכרון?

שאלה:

ס"ד
למנוע מברכות לבטלה
היות שיש כמה אנשים שבאמצע בהמ"ז נופלים עליהם תרדימה כשמיקיצים אינם יודעים באיזה ברכה נרדמו יש עצה לזה שיהיו להם שקדים או שאר דבר וכל פעם שמסיים ברכה יניח שקידה אחת על השלחן ובזה יצא מידי ספק

תשובה:

עצה נחמדה אף שקצת מדכאת הייתי אומר… אתה מוכן לקבל את זה שהאיש הזה כל ימיו יברך בצורה כזו שהוא כלל לא יודע מה הוא אומר והיכן הוא אוחז ומה כבר אמר, רק השקדים… השקדים הם יהודים הוא הוא?! אני הייתי מחפש עצות להיות עירני! לרחוץ פנים, לברך מתוך ברכון, לא להמתין עם הברכה עד שעייפים ועוד כהנה וכהנה!

שיתקבלו תפילותינו וברכותינו לטובה!