העתקת דיסקים של הפעלה

שאלה:

שלום וברכה
אני עובדת כגננת הריתמיקאית שמבקרת בגן רכשה מהיוצרת דיסקים של שירי גן וצרבה לנו עותק, אני רוצה להעתיק שירים לצורך שימוש אישי לא ניתן לרכוש את הדיסקים הללו בחניות כי אם אצל היוצרת בלבד האם יש איסור גזל או שמותר

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לפגוע בזכויות יוצרים. אמנם האיסור נאמר רק בתוכנות שאסור להעתיק לפי החוק. אך שירים שהחוק מתיר להעתיק כאשר העתקה נעשית לצורך שימוש אישי ולא מסחרי, לכן גם לפי ההלכה מותר להעתיק שירים לצורך אישי.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גליון מספר 39 מאמר של הגאון הרב מנדל שפרןשליט"א.