החלפת שם משפחה ל"הכהן"

שאלה:

שלום כבוד הרב,
שאלה לגבי החלפת שם משפחה ל"הכהן".
אני כהן בן כהן, עולה ראשון לתורה ומברך ברכת כהנים וכל שאר הדברים.
שם המשפחה "ג'מיל" התקבל בטעות בזמן עליית משפחת אבי הי"ו מתימן.
ברצוני להתייעץ עמך בקשר לשינוי שם המשפחה ל"הכהן".
קראתי באינטרנט שהחלפת שם משפחה לכהן יכול לגרום למכשלות.
א. האם אני, שידוע ומוכר ככהן יכול להחליף ל"הכהן".
ב. מה ההבדל בין "כהן" ל"הכהן" ?

מכיוון שיש לי ב"ה שלושה בנים ברצוני שתואר הכהן ילווה את בני הי"ו ואת הדורות הבאים אחריהם.

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אם אתה אכן כהן. בהחלט אתה יכול להחליף את שם המשפחה שלך לכהן, אין בכך כל מכשול. המכשול יכול להיות הפוך אם היית כהן והיית רוצה להחליף את שם המשפחה למשהו נטרלי.

משרד הפנים דורש אישור מרב שמכיר אותך שאתה כהן ואז הם יחליפו את השם שלך לכהן. (עד לאחרונה משרד הפנים דרשו אישור מהרבנות. היום הם דורשים מרב המכיר אותך ואין צורך באישור של הרבנות).

אין הבדל בין שם כהן לשם הכהן, למה שתרצה תוכל להחליף.

שיהיה בהצלחה