שריית מטלית או סקוצ' במים בשבת בתוך הכיור

שאלה:

שלום הרב
אם הסקוטש של יום חול נמצא בכיור ואני פותחת את הברז עליו כאשר אני מדיחה כלים.
האם זה נקרא שאני סוחטת?
ואם נשברה כוס בכיור. האם מותר להרים בשבת את שברי הזכוכית לפח?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין בעיה בעצם השרייה כיון שזה דרך ליכלוך, כמו כן מצד חשש שמא יסחוט אין חשש, כיון שהסקוצ' אנשים לא מקפידים עליו לסוחטו מהמים, אין בעיה בכך שהוא בולע מים בשבת, ואין חשש שיבואו לסוחטו.

אין להרים את שברי הזכוכית לפח, כיון שהם במקום שאין חשש שינזקו מהם וכרגע הם מוקצה. כמובן אם מבחינה אסתטית זה מאוד מפריע שהם שם, יש אורחים וכדומה, מותר לזרוק לפח כדין גרף של רעי שהתירו חכמים.

מקורות:

ארחות שבת ח"א עמ' שצז.