רופא שהנפיק קבלה עבור יעוץ רפואי

שאלה:

אבקש לשאול שתי שאלות בבקשה.
א. אשה שהלכה לרופא מומחה מאוד לעשיית התקן. ואין לה השתתפות מהקופה על עשיית התקן אבל על על ייעוץ רפואי יש השתתפות מהקופה. למעשה הרופא רשם לה קבלה על ייעוץ רפואי ולא על עשיית התקן, כדי שאכן תהיה לה השתתפות מהקופה.
האם הדבר מותר? [יש להדגיש שלמעשה הייעוץ שלו במקרה זה היה מאוד חשוב ומהותי לעומת הרופא הרגיל בקופת חולים].
ב. כאשר אדם רואה משהו בחנות שרוצה לרכוש דבר מסוים, האם מותר\מצוה לומר לו שיכול להשיג דבר זה בסכום נמוך יותר [לפעמים מאוד משמעותי] בחנות אחרת?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

א. הרופא נתן יעוץ רפואי וגם טיפול – עשיית התקן. ניתן להסביר את דברים שהרופא גובה תשלום עבור הייעוץ ומבליע בזה את תשלום של הטיפול רפואי, ולכן מותר לקבל את הקבלה ולקבל החזר, כיון שהקבלה נסובת עבור הייעוץ.

ב. מותר לומר לקונה שניתן להשיג חפץ זהה בחנות אחרת במחיר זול יותר.

בהצלחה.