נדרה להמנע מקיום יחסי אישות

שאלה:

שלום כבוד הרב !!
רבתי עם אשתי ובעת כעס היא אמרה שלא תקיים איתי יחסי אישות . היא לא אמרה זאת מפורשות אלא רמזה זאת והתכוונה לכך בלב . אני לא הבנתי מדבריה שלכך התכוונה. היא ביקשה שאני יפר לה זאת וסירבתי אך לבסוף הפרתי לה. לפעמים אני מסרב להפר אך לבסוף מפר לפני השקיעה. האם יש עם זה בעיה? יש חשש לנדר? אשתי אמרה שבגלל שסירבתי להפר שאני אברר בעצמי ושלח אלכם שאלה אך לבסוף עזרה לי בכתיבת השאלה . האם פה יש חשש לנדר?
יש לציין שאשתי עשתה תנאי שכל נדריה אינם נדרים אל לא יודעת לומר אם זכרה את התנאי בעת דבריה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אני מבין שיש כאן דבר חמור של נדרים חוזרים ונשנים, ואתם עוד משחקים בזה שכן מפירים ולא מפירים, נדר הוא דבר חמור מאוד! כאשר אדם נודר ולאינו מקיים כתוב על זה עונשים חמורים מאוד,

יש להוציא את הנדר לגמרי מהלקסיקון, לא לנדור אף פעם, לא בצחוק ולא ברצינות, שום נדר!

לעצם הענין, כאשר אתה מסרב להפר נדר יכול להיות שזה כבר נחשב הקמה, ונדר שהקמת אותו אתה לא יכול להפר אותו. אבל אני מבין ממך שלא היה כאן נדר ממש, אלא רמז שאף לא היה מובן לך, ממילא אין כאן נדר לכאורה. אולי תפרטו את הלשון ונבין יותר. גם עצם הנדר למנוע אישות חל רק באופנים מאוד מסוימים, שכן באופן כללי אין יכולת ביד האשה להפקיע את שיעבודו של הבעל בענין זה ולאוסרו בנדר.

תפרטו יותר ונבדוק אם צריך התרה.

מה שעשתה ביטול נדרים זה מועיל מן התורה אם לא זכרה בשעת מעשה, אבל מדרבנן עדיין צריך התרה.

שיהיו לכם חיים מאושרים יחד ללא כעסים ונדרים…