חשיבות נטילת ריטלין לנזקקים לכך!

שאלה:

שלום רב!
הבן שלי סובל מהפרעות קשב וריכוז ותנועתיות יתר (ADHD). החלטנו לא לתת לו טיפול תרופתי אלא לטפך באמצעות תזונה, ספורט, אימון וכו׳. אחד הדברים שמאוד מרגיעים אותו זה האזנה למוזיקה באוזניות. האם יוכל לשמוע מוזיקה למטרות הרגעה גם בשלושת השבועות?

תשובה:

שלום וברכה

הוא יכול לשמוע מוזיקה. אני מתנצל שאני מתערב במה שלא שאלת, אבל מתוך הכרות עם הנושא עם הרבה אנשי חינוך, ההימנעות מנטילת ריטלין היא שגיאה חמורה, הילד רק מפסיד וניזוק מזה! קשה לו בלימודים, הוא מרגיש שהמורה מדבר בסינית, והישיבה מתישה אותו וכו' וכו', הוא מאבד בטחון עצמי ואיכות חיים! מדובר בתרופה עם מעט מאוד חשש לתופעות לואי שמיליוני אנשים בעולם צורכים אותה, והתועלת מרובה על ההפסד עשרת מונים!!!

אנא תגמלו חסד עם בנכם, ואל תתחשבו ברעיונות טבעיים חסרי תועלת ממשית.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הרב צודק במאה אחוז!!!
    גם אנחנו הורים לילד כזה, ניסינו כמעט הכל, הומופאתיה, תזונה, טיפולים שונים, מוסיקה, חוגים וכו.. הרבה כסף הושקע,
    לבסוף רטלין עשה את העבודה והילד גודל לתפארת עם ביטחון עצמי והשגים יפים
    לא אומר שהעתיד ורוד, עדיין נצרכת עבודה בבית, בחיידר
    אבל הרבה יותר טוב