חציית כביש בשבת – לפני עיור

שאלה:

יצא לי לא פעם שאני הולך בשבת, וגם חוצה את הכביש. ולא עלינו, יש נהגים עם מכוניות שנוסעות על הכביש, בשבת.

אם אני עובר את הכביש, קורה שלפעמים מכונית מאטה את המהירות שלה לקראת מעבר אנשים בכביש. או אם מכונית יוצאת מחניון וכדומה.

אז קרה שגם בשבילי כשבאתי לעבור את הכביש בשבת, או שעברתי בדיוק כשמכונית התכוננה לצאת מחניון והאטה עבורי.

או אפילו מקרים אחרים שהמכוניות מאטות לטובת שאנשים אחרים, ואני על הדרך עובר.

וזאת סיטואציה לא מתוכננת, שהיא יכולה לבוא בהפתעה, ואני נקלע למצב כזה שמכונית תאט עבורי. מה עלי לעשות.? ואותה שאלה אם היא האטה בשביל מישהו אחר, ואני גם יכול לעבור, שזה יראה, מאוד מוזר שאני בא לחצות את הכביש ובדיוק המכונית האטה ומישהו עבר, ואני יכולתי לעבור ונשארתי במקומי על שפת המדרכה. קראו לי המון מקרים כאלה ובהפתעה. מה עלי לעשות כאשר אני נתקל ב2 הסיטואציות האלה.?

תשובה:

שלום וברכה

יש להשתדל להמנע מלגרום לנהג לעצור בשבת [בעבר יש שאמרו שכל זה הוא בכלל "הלעיטהו לרשע וימות", אולם כיום שרובם תינוקות שנשבו, חבל להכשיל].

מקורות:

ראה בספר בינה ודעת פרק י”ט סעיף י”ז שהביא אריכות רבה בפוסקים בענין זה והביא שם כמה עובדות מגדולי ישראל שדאגו למנוע ממומרים לעשות איסורים מיותרים בשבת.

הצטרף לדיון

תגובה 1