הכשרת כלי זכוכית – אשכנזים

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
א' – אילו צלחות הכי מומלץ לרכוש לאשכנזים, מבחינת אפשרות ההגעלה שלהם?
ב' – האם נכון מה שקראתי באחד האתרים שלאשכנזים, כלי זכוכית בולעים אך אינם פולטים?
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

כל סוגי החרסים כמו פורצלן וקרמיקה וכו' אין אפשרות להכשיר, זכוכית ומתכת נהגו להכשיר, וכן נהגו להקל בפלסטיק. ובינינו, בשבילך כאדם יחיד, הכי פשוט זה צלחת חד פעמית… אנחנו בבית גם משתמשים כמעט רק בחד פעמי, זה היום מאוד זול וחוסך הרבה טירחה ובילבול מוח.

לגבי כלי זכוכית מה שציינת אינו מדוייק, לגבי פסח נהגו להחמיר כך, אבל לא לגבי בשר בחלב, ראה כאן.