דיבור המותר בשבת

שאלה:

שלום
האם בשבת מותר לאשה לומר לבעלה "צריך לקנות מפה חדשה לשלחן", אע"פ שהשתמשה במילה לקנות עדיין לא אמרה שתעשה כן.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

נראה שאסור.

מקורות:

ראה שו"ע סי' שז סעי' ו.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש לציין שע"פ המבואר בבית יוסף בשם הרוקח (שז סעיף ז), אם פלוני אומר לאלמוני שהוא צריך לקנות משהו באופן שלא מתכוון שהשני יקנה עבורו אז מותר, כך שבאמת לגבי הציור של השואל הנ"ל באמת לכאורה אסור כי מסתמא האשה מתכוונת שבעלה יקנה, אבל בציור שלא כך, מותר.