מתי אפשר לסמוך על כשרות פשוטה במסעדות

שאלה:

שלום הרב

קורה לפעמים שאין בסביבתנו מסעדה מהדרין זמינה, בין אם זה שעות הפעילות או המיקום. לכן התעוררנו לשאול האם ישנם סוגי מסעדות כשרות שאפשר להקל לאכול בהם בשעת צורך. כמובן שלא קל דבר קטן בגדר צורך ואין זה אלא בשעת הדחק ממש.
דוגמא למסעדות: חומוס, פלאפל, סושי (אוכלים רק ירקות רגילים ולא עלים ושאר דברים), פיצה (מוצרים מהדרין אך לא הפצריה) וכיו"ב.

נשמח להרחבה בנושא במידת האפשר.

תשובה:

שלום וברכה

אין לאכול במקום שאינו מפוקח על ידי מערכת כשרות מהודרת. עיקר המכשול בכשרות הוא במסעדות ובתי מלון, במוצרים תעשייתיים המתכון קבוע ובעקרון אם בודקים מידי פעם הסיכוי שיהיה מכשול נמוך, אבל במסעדה המצב כל הזמן דינמי, פעם חסר איזה ירק והוא מביא ממקום אחר, או תבלין, או מתערבב לו או נוגע ונשפך וכו', תמיד יש שאלות, ולכן במסעדה יש להקפיד במשנה תוקף.

בהצלחה רבה