כיסוי פלסטיק על התפילין של יד בשעת הנחתם

שאלה:

שלום כבוד הרב,
לתפילין של יד יש מעין קופסא מפלסטיק שחורה שמגנה עליו, האם חובה להסיר אותה בעת הברכה שמע זה מעכב? או שניתן לברך ולהניח ללא הסרתה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה ראוי להסיר את הכיסוי הזה לפני הברכה ולהחזירו לאחר ההנחה של ראש [כדי לא להפסיק בין של יד לשל ראש].

מקורות:

בפוסקים דנו בזה בשני נדונים, ראשית שלא יראה כמוסיף על התפילין, שנית שלא להסתיר אותן לגמרי, ראה שו"ת לבושי מרדכי ח"ב סי' קעח וערוך השלחן סי' לב סעי' פח. משום הטעם השני הזה נהגו לעשות בזה חור גדול שכך אינם מוסתרים לגמרי [ולאחרונה יצא לשוק כיסוי מגומי המכסה רק שליש עליון של הבית וזה ודאי מועיל לכתחילה וא"צ להסיר כלל. למעשה כתבו הפסוקים שאין בזה חשש, אלא שלכתחילה יש להסיר לפני הברכה להניח שוב אחרי ההנחה, ראה זכרון יהודה ח"א סי' טז, חסד לאברהם תאומים סי' ו, מלמד להועיל סי' כז, שבט הלוי ח"ח סי' ה, יביע אומר ח"ח סי' יב, ועוד.