לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הפרשת חלה – ברכה שאינה צריכה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני קונה במאפיה בצק שלא הופרשה ממנו חלה – לצורך הפרשת החלה. יש לי מאגר של משפחות וכל שבוע אני מעבירה את כל הבצק ,לאחר שהפרשתי ממנו חלה , למשפחה אחרת.
רציתי לשאול: לפעמים פונות אלי 2 משפחות שמאד מעונינות בבצק לשבת. חשבתי שכדי לא להשיב את פניהן, מידי פעם, אקנה 2 חבילות בצק. כל בצק משקלו 3 וחצי קילו והוא ארוז בשקית ניילון. חשבתי לקנות שניים כאלה. האם אוכל להפריש חלה בברכה פעמיים? הבצקים מונחים במקרר אצלי. אוכל להוציא אחד ביום חמישי בערב להפריש ממנו חלה ולתת למשפחה ואת השקית עם הבצק השני ביום שישי בבוקר עם ברכה. האם מותר? האם יש כאן ברכה שאינה צריכה?
ואם אחליט להפריש משני הבצקים חלה ביום שישי? האם אוכל לעשות שתי ברכות אם אחכה נגיד פסק זמן מסוים בין בצק לבצק?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה כיון שאין לך בזה כל תועלת חוץ מלהוסיף ברכה, זו אכן ברכה שאינה צריכה.

תזכי למצוות.

הצטרף לדיון

תגובה 1