ביזבוז זמן….

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: האם יש כאשר יש צורך להניח במחשב תכנה סקייפ כדי לדבר עם משפחה שגרים במדינה אחרת שרק יהיו משפחה? סיבת השאלה היא שרוב פעמים אם יהיה צורך ממש של עסק כלשהו או לדבר עם רב שבמדינה אחר בשלמא זו צורך, אבל ידידים סתם אף שודאי רק זכרים, אולי לא כי סתם אנשים מבזבזים הרבה זמן בזה בכל מיניה דברים ואם חשוב מאוד שישלחו דוא"ל ואז נתקשר או בטל או סקייפי כאשר ממש יש משהו בה, ואף כן אחרי זה ראוי לחסום הידידים ולהכניס כאשר מבקשים שוב בדוא"ל היות שאין צורך להיות זמין כל רגע לאף אחד אלא לה' בלוד. לכן שפיר דמי או אין צורך רק להניח משפחה?

ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב

אין לאסור מה שאין בו חשש איסור. ביזבוז זמן זה דבר חמור, אבל אין לדבר סוף, יש גם ספרי קריאה, ומוזיקה ועוד ועוד…

העיקר שהאינטרנט יהיה חסום כהלכה.