שאל כלי משומש ונשבר, האם יחזיר חדש?

שאלה:

שלום רב
אדם שאל מצלמה מחבירו, המצלמה נשברה באשמת השואל. האם הוא חייב לקנות לו מצלמה חדשה למרות שהישנה הייתה קצת פגומה (גם המשאיל מאשר זאת) או שהוא יכול לקנות לו משומשת במקום?
ומה הדין במקרה שאי אפשר להשיג משומשת מאותו דגם?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

שומר או מזיק שחייב לשלם לבעלים, לא חייבים להחזיר חפץ חדש, ואף לא חפץ ישן חילופי. אלא החובה לשלם על החפץ. שומת החפץ צריכה להיות כפי המחיר של המצלמה פגומה ולא מחיר של מצלמה חדשה.

השאלה איך שמים מחיר של מצלמה משומשת ופגומה – העצה הטובה שתסדרו על מחיר. ואם לא תגיעו לעמק השווה, צריך לבחון כמה שנים המצלמה, וכמה משומשת וכמה פגומה.

בהצלחה.