לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נדרים

שאלה:

שלום כבוד הרב ..
בקשר לנדרים:
כשבני חזר מהגן הוא לא רצה לאכול ארוחת צהריים וביקש לחמניה אמרתי לו שיקבל רק אחרי שיאכל משהו שהכנתי או שזה היה בנוסח אחר מה שאמרתי .ובאמת התכוונתי לא לתת לו כלום עד שיטעם ממה שאכלתי( מדובר בילד מאוד בררן באוכל עם תזונה לקויה). בסוף מבלי ששמתי לה הוא אהל עוגיות ופחדתי שמדובר בנדר . ביקשתי מבעלי שיפר לי אך הוא הפר רק אחרי שגיליתי שבני אכל מהעוגיות . האם יש חשש לנדר? לא התכוונתי לאסור עליו שום מאכל רק רציתי שיטעם ממה שהכנתי לפני .
אציין שיש לי תנאי שכל נדריי אינם נדרים וגם מסרתי מודעה בכל נדרי אך איני יודעת אם זכרתי זאת בעת מה שאמרתי. עליי לחשוש ? לעשות התרת נדרים ?
אשמח לדעת גם בכללי , לפעמים אנו אוסרחם על הילדים דברים מסוימים מתוך חינוך האם זה נחשב לנדרים?
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אין כאן שום נדר, את לא מתכוונת לאסור עליהם את הדברים ברמה ההלכתית אלא למנוע מבחינה חינוכית כמו כל הורה בעם ישראל..

רוב נחת.