אדם שנפטר בלי ילדים

שאלה:

שלום לרב. שמעתי שאדם נפטר ללא קיום מצוות פרו ורבו חייב לחזור בגלגול. רציתי לאמת את הנושא.. אם אדם בא לכאן לתקן כמה דברים אחרים ולאוו דווקא את הנושא הזה. ניסה השתדל התחתן ולא הצליח להביא ילדים חו"ש האם הוא חייב לחזור בגלגול?

תשובה:

שלום רב,

אני לא מבין בתורת הגלגולים. אבל בתורת המעשה, אדם מחוייב להשתדל לקיים את מצוות התורה ואת המוטל עליו. אם אדם התחתן ולא נולדו לא ילדים, נכון לא קיים מצוות פריה ורביה, אבל אין עליו כל סרך תביעה כמובן.