רכב שכור אם כמות דלק פחותה

שאלה:

בדרך כלל כשוכרים רכב הוא לא ממש מלא עם דלק. כשחסר כמות מסויימת של דלק עוד לא רואים את זה על המצגת. ניסיתי כמה פעמים להיכנס לתחנת דלק ישיר מההשכרה והיה חסר 30-50₪ דלק. האם מותר לי, להחזיר את הרכב באותו מצב, בגלל שכל אחד עושה את זה, וכל מי ששוכר רכב יודע שהוא לא מקבל את הרכב מלא, ובגלל שגם אני לא קיבלתי אותו מלא, או שפה בארץ יש סיכוי גדול, שמי שיפסיד ויקח את הרכב הזה אחרי, יהיה יהודי ואסור?

תשובה:

שלום וברכה,

שוכר רכב צריך להחזיר את הרכב כפי אותו כמות דלק שקיבל, ואם קיבל כמות פחותה ממה שרואים במצג דלק, צריך להחזיר באותה כמות שקיבל. ואדרבה עדיף שלא להחזיר יותר משום שיש שרצו לומר שאם מחזיר יותר דלק ממה שקיבל, יש בזה בעיה של ריבית. אלא אם יתנה שהדלק הנוסף ניתן עבור ההשכרה ולא עבוד הדלק שקיבל, ואז ינצל מאיסור ריבית.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם מספק מחזירים יותר – מותר, לכן אם לוקח מלא ומחזיר מלא, ולא מדייר בדיוק כמה מלא מותר.
    אם משיב יותר בגלל ההשכרה ולא בגלל הדלק שקיבל, מותר. אבל לכתחילה עדיף להשיב בערך את הכמות שקיבל.