קיום נדר

שאלה:

הייתה לנו בעיה רפואית והרב אמר לנו לעשות נדר שאם הכל תקין אז לשלוח כסף כמה שרוצים לישיבה שלהם בירושלים ואז הם עושים לנו סעודת ברכה והיום שאלו את הרב אך מעבירים את כסף והוא החליט שאנחנו נעשה לבד את הסעודה השאלה אם מותר לשנות ככה את הנדר?

תשובה:

שלום וברכה

זה בסדר.

עיקר הרעיון של הנדר הוא לעשות סעודה, אתם כפי שהבנתי לא תרמתם כסף לישיבה, אלא הוא התנדב בכסף של הנדר לעשות את הסעודה ועכשיו הוא מתחרט, ממילא זה נחשב קיום טוב לנדר. להבא אף פעם אין לנדור, ניתן לתרום או לקבל שאר קבלות בלי נדר, וכך אין חששות.

בהצלחה רבה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה הוא רצה שנתרום לידיבה שלהם אחרי שהכל יהיה תקין זה היה רהיון בסיכון ובאוח השם הילד נולד בריא אז מה עושים סעודת חגיגה לבד בבית? או לתרום לישיבה אחרת?